שיבוש מקדם
ידע קודם על העולם, אמונות ותפיסות אישיות עשויות להיות מדויקות לנו במשך תקופה ממושכת. לעתים, מגיע רגע שהם מפסיקים לקדם אותנו ואף משפיעים עלינו לרעה. ל' חווה שיבוש במסלול החיים. תהליך האימון עזר לו לראות בשיבוש הזדמנות להתבוננות פנימה ובחירה מודעת במסלול חלופי (פרופ' יורם הרפז).
ל' הגיע אלי לאחר שפוטר מעבודתו ובאמצע משבר הקורונה. הוא הגיע לעמדה בכירה במקום עבודתו וחשב שספינתו המקצועית שטה בשלווה במים התעסוקתיים. הודעת הפיטורין הגיע התקבלה בהפתעה גמורה וערערה אצל ל' את תחושת המסוגלות העצמית והאמון שלו בעצמו. חוסר הביטחון הכלכלי הוסיף דאגות והעיב על מערכת היחסים שלו עם זוגתו.
גילוי חוזקות, נכסים ואוצרות פנימיים
תחילה, היה חשוב להחזיר לל' את האמון שלו בעצמו. השוטף שטף אותו והיה עליו למצוא מחדש סיבות להתאהב בעצמו ולהעריך את הידע והניסיון שצבר. ל' גילה מחדש כישורי מנהיגות ושיווק, הובלת צוות, בניית אמון, אמפתיה וראייה כוללת של צרכי הארגון. היה זה שלב חשוב בתהליך אשר זיקק את מטרת האמון.
מטרה אימונית
ל' ביקש להאמין בעצמו מחדש על-מנת שיוכל לנתב את עצמו למקום עבודה חדש תוך מציאת מסלול מקצועי חלופי טוב לא פחות מקודמו.
תהליך האימון
במהלך האימון, ל' למד להכיר ולהוקיר את עצמו תוך שהוא נחשף לידע ולכלים שיסייעו לו גם בהמשך דרכו המקצועית והאישית. לאורך כל התהליך, ל' הקפיד לשוחח עם זוגתו ולתקשר את צרכיו תוך שהוא בהקשבה מלאה לצרכים שלה. הסיטואציה אליה נקלע הפכה להזדמנות עבורו. לא פעם אחר שהשינוי חייב אותו לפקוח עיניים ולראות דברים שלא ראה או שלא אפשר לעצמו לראות.
תוצאות מידיות
במהלך האימון, ל' שלח קורות חיים. יחד דייקנו את הגדרת התפקיד המועדף ותרגלנו ראיונות. ל' התקבל לעבודה בתפקיד ניהולי ממש לקראת סוף המפגשים.
להתאהב בעצמה מחדש
"להימנעות מהסבל יש מחיר כבד של הרחקת עצמנו מהחיים. כדי לחיות במלאות, ייתכן שנצטרך לבחון לעומק ובכבוד את סבלנו ואת סבלם של אחרים. במעמקי כל פצע ששרדנו נמצא הכוח שאנו זקוקים לו כדי לחיות. התבונה שפצעינו יכולים להציע לנו היא מקום מפלט. מציאתו אינה מיועדת לרפי הלב. אבל כך גם החיים" (רמן, 1998).
הקורונה פגעה ב-ד' פיסית, אך גם נפשית. הפחד להידבק שיתק אותה והמחלה שחלתה בה גרמה למה לאבד אמון ביכולותיה הפיסיות. לפני תקופת הקורונה, ד' נהגה לבלות עם חברים, לעסוק בספורט ולהיות מוקפת באנשים רוב שעות היום.
צעדים מדודים על פי מודל הקאיזן
במקרה של ד', צעדים מדודים היו הדרך "להחזיר אותה לחיים". כל יציאה מהבית, כל שיחה שקיימה עם חברה היו צעדים חשובים בכיוון הנכון. בכל צעד שעשתה גילתה מחדש חוזקות ויכולות שתמיד היו שם לעזרתה. יד מכוונת עזרה לה לזהות אותם שוב. תחילה יצאה להליכה קצרה עם בתה. אחר כך קבעה להיפגש עם חברה בבית הקפה באוויר הפתוח.
מטרה אימונית
ד' בקשה לחזור לחיות, לדבריה. היא רצתה לגלות מחדש את כל אותן הפעילויות שעזרו לה למלא מצברים ולהטעין את עצמה מחדש. היא אהבה את החיים, אך הייתה צריכה להזכיר לעצמה את כל אותן הפעילויות שעשו לה טוב.
בצעדים קטנים ומדודים חזרה לחוות את החיים.
תהליך האימון - לחזור אחורה בשביל לצעוד קדימה
כמה וכמה פעמים במהלך התהליך ד' הטילה ספק ביכולת שלה לעמוד במטרה שהציבה. ד' בקשה לעצמה מטרה, אך הבינה שעליה להגשים תחילה מטרות ביניים, אשר יביאו אותה ליעד הנכסף. לעתים, מתאמן מבקש לעצמו את שאינו יכול להשיג. למה הדבר דומה? למשל, דמיינו אדם המעוניין לטפס על הר אוורסט. ברור שעליו לבנות לעצמו תכנית פעולה. תחילה עליו להכניס עצמו לכושר, לרכוש לעצמו ציוד טיפוס, לטפס על הרים מתונים יותר ורק אז יוכל להתחיל לתכנן את הטיפוס המיוחל.
תוצאות מידיות
אם לפני התהליך ד' נמנעה מלצאת מהבית ולעשות את כל הדברים שאהבה. האימון האישי סייע לה לפתוח את הדלת. ד' שוחחה תחילה בטלפון עם חברות. היא קבעה לעצמה זמן שיחות אישיות בלו"ז הקדחתני. אחר כך שמה עוגנים קבועים בלו"ז השבועי במסגרתם יצאה לפעילות ספורטיבית קצרה עם בתה. לקראת סוף התהליך, ספרה על התכנית לשוט לחו"ל עם חברים, הפעילות המועדפת עליה בחודשי הקיץ.